Ti kérdeztétek

KI A CEREMÓNIAMESTER?

Az esküvő előkészítése során ötleteivel, gyakorlati észrevételeivel segíti, felkészíti az ifjú párt, az esküvő napján pedig irányítja, koordinálja, összefogja a történéseket, a többi szolgáltató munkáját, tulajdonképpen mindenért Ő maga felel.

Munkáját részben a háttérben végzi, Nektek csak az "tűnik fel", hogy minden abban a mederben zajlik amelyben elképzeltétek. A jó ceremóniamester úgy tartja fenn a vendégek érdeklődését, hogy nem válik főszereplővé.

Jelenléte meghatározó, de nem magára hanem a párra irányít minden figyelmet. Megszólalásai nem öncélúak, azoknak oka és célja van, jól kommunikál a vendégekkel, mindenkivel megtalálja a közös hangot.


HOGY DOLGOZOL?

"Fogadott gazda"-ként magaménak érzem a lakodalmat, a viselkedést tekintve úgy, mint egy karmester és nem, mint a főszereplő.  

Az esküvő előtt körültekintően, az Ifjú Párral közösen összeállítunk egy órára lebontott esküvői forgatókönyvet, amit az összes szoláltató megkap (a helyszín, a fotós, a DJ/zenekar, a dekoros)  ami alapján könnyedén lehet formálni ez eseményeket. 

Igényeitek szerint olyanná alakítjuk a lakodalmat, hogy az a Nektek és Vendégeiteknek egyaránt maradandó élmény maradjon.


MEDDIG MARADSZ ?

Általában a hajnali két órát szoktam ígérni - a tapasztalat azt mondatja velem, hogy ez idő után már nincs szükség a munkámra -, de természetesen amennyiben igénylitek egészen a buli végéig maradok (volt már rá példa..).


ELKÜLDJÜK-E A VENDÉGEINKNEK A FORGATÓKÖNYVET ?

Ha egy mód van rá ne. Nincs annál kellemetlenebb, ha vendégeink számon kérik rajtunk egy program késői kezdését, esetleg elmaradását, maradjon ez csak a mi "titkunk" 


RIZST, SZIRMOT VAGY VALAMI MÁST SZÓRJUNK ?

A rizs a ruha belsejében köt ki, egész este szedegethetitek a hajból, esetleg el is lehet rajta csúszni. Mindenképpen a rózsaszirmot javaslom vagy fújjunk szappanbuborékot. Két-három csomag rózsaszirom vagy tíz buborékfújó már megteszi hatását. 


LEGYEN-E MENYASSZONY- VAGY MENYECSKE TÁNC ?

Mindenképpen- egyrészről ez egy remek alkalom, hogy vendégeitek az ajándékokat átadják, másrészről egy nagyon jó hangulatú program, kár lenne kihagyni...

ZENEKAR VAGY DJ LEGYEN ?

Ez teljes mértékben a Ti egyéni ízlésetektől függ, mindkettőnek megvan az előnye (zenekar: az élőzene utánozhatatlan hatása, DJ : a repertoár kifogyhatatlansága, modernebb zenék)


LEGYEN-E MENYASSZONYRABLÁS ?

Nem kizárt, de csak szervezett keretek között- a tapasztalat az, hogy az est folyamán az elfogyasztott alkohollal egyenes arányban kerül elő ez a téma a barátok részéről. Mindig azt javaslom, hogy megtehetjük, de az épületből ne vigyük ki a menyasszonyt, ne hagyjuk túl sokáig magukra a vendégeket. A menyasszony kiváltása mindig egy remek hangulatú esemény.....


HÁNY SZELETES LEGYEN AZ ESKÜVŐI TORTA, HÁNY SZEMÉLYRE RENDELJÜK AZ ÉJFÉLI VACSIT ?

Az esküvői tortát és az éjféli vacsorát is elég kisebb létszámra rendelni, a tortát a létszám háromnegyedére, míg az éjféli vacsorát a vendégek felére